Monday, 27 June 2011

FAMILY DAY KOBI 2011

Bismillahirrahmanirrahim...
Assalamualaikum..

Alhamdulillah X3 segala puji bg Allah tuhan sekalian alam, kerana jari-jemari ini mampu digerakkan.. tanpa kuasaNya diri ini y penuh dgn kelemahan mungkin x mampu utk meulis dgn dn berkongsi dgn pembaca sekalian...

Alhamdulillah X3, ingin sekali sy berkongsi sekitar perjalanan MESYUARAT AGUNG TAHUNAN PERWAKILAN KALI KE -16 dan HARI KELUARGA KOBI 2011..
sebelum itu ingin sy perkenalkan apa itu KOBI???

KOBI ialah koperasi bimbingn insan berhad yang ditubuhkan dibawah HALUAN PAHANG utk menjaga kebajikan ahli KOBI sendiri dan utk mengumpul dana bg prgrm2 berbakti dan memberi kesdaran kpd masyarakat..sepanjang family daY..

TEMPAT :Amansari Beach Resort,kg Cempaka , Kuantan Pahang
TARIKH :25-26 jun 2011

TEMA : bekerjasama atas kebaikan dan taqwa utk membina ummah madani


suasana ketika AGM KOBI 2011 dan penyampaian hadiah utk anak2 KOBI yang cemerlang dlm peperiksaan..sukaneka utk sek rendah..antara acara yang dimainkan di tepi pantai..
-acara masukkan pasir dlm botol
-acara mencari gula2 dlm pasir
-acara tiup belon sampai pecahmandi-manda di kolam..hanan berenang-renang sambil menikmati air anugerah Allah..FAMILY RACE utk remaja..antara check point2nya..
-makan tembikai dlm kump dgn menggunakan 1 sudu
-bandage (latihan utk kecemasan apabila tgn patah)
-mencipta busana muslimah dgn menggunakan surat khabar lama, dan salotape
-bermain dia atas pasir
-mencantumkan puzzle
-teka silang kata (mengenal para sahabat nabi)

~yang sedihnya sy selaku urusetia x dpt nk bersama2 utk menyelesaikan setiap check point~demontrasi membuat roti utk kaum ibu..hadiah2 utk cabutan bertuah, pemenang sukaneka, family race,cenderahati utk ibu2, anak2 dan bapa2..antara hadiah y dibawa pualng ke rumah oleh keluarga Mohammad Nasri Yahaya dan Mariani Md Aris


alhamdulillah dgn berakhirnya prgrm FAMILY DAY diharapkan ahli keluarga KOBI merasai kepentinagan membina ukhuwah dan kebersamaan dlm melakukan kebaikan dan mencapai tahap taqwa, semua yang dilakukan adalah tidak lain dan tidak bukan hanya utk mendapat keredhaan Allah swt..Insyaallah..
Jika dipanjangkan umur, insyaallah kita akan berjumpa lg pd FAMILY DAY KOBI 2012...

Sekian shj perkongsian dr mawar biru..

Waallahu'alam..

No comments:

Post a Comment